יום רביעי, 15 בספטמבר 2010

שוקולד לפיסול - מתכון בצק שוקולד


יש לכם יום הולדת? הילדים מתכננים לחגוג? חולמים על יצירה קסומה עם שוקולד, פיסול בשוקולד, בבצק סוכר או מרציפן או הפתעות מתוקות אחרות? מצוין!
אסביר כיצד להכין שוקולד לפיסול, בצק שוקולד ומה היתרונות שלו. בניגוד לבצק סוכר, למשל, בצק שוקולד אינו כולל צבעי מאכל וטעמו מתוק וטעים ויתחבב גם על ילידם / מבוגרים שלא אוהבים בצק סוכר.
שוקולד לפיסול אינו עשוי באמת מבצק, זה רק ביטוי שכזה... בגלל שבסוף התהליך, צורתו ותכונותיו מזכירות בצק. כמו בצק הסוכר.
כדי להכין שוקולד לפיסול או בצק שוקולד: ממיסים בסיר 600 גרם שוקולד מריר עם 180-200 מ"ל סירופ תירס או גלוקוזה, אפשר להוסיף ממש מעט מים לפי הצורך. יוצקים את התערובת לכלי, תבנית סיליקון (שממנה קל יותר לשלוף תערובות מוכנות אחרי התייצבותן) או תבנית חד פעמית. ממיסים ומערבבים כל הזמן, שלא יישארו גרגרים.
להכניס למקרר לכמה שעות, להוציא – ללוש ולפסל!
אפשר לשמור במקרר, ללוש היטב כשמוציאים מהמקרר כדי שיהיה קל לפסל ולעבוד עם החומר.
עם שוקולד לפיסול אפשר לפסל קופסאות שוקולד קטנות, ולמלאן בכדורי שוקולד או ברכה, לפסל דמויות, קישוטים, פרחים, פרפרים, סרטים – כל מה שאתם חולמים עליו. שוקולד לפיסול יכול לשמש כציפוי עוגות או מאפינס, ליצירה טעימה ומתוקה עבור ילדים, פעילות יום הולדת, בית חם או כל מפגש וארוע אחר. בהצלחה ובתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה